UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under december 2010

Av TXS - 25 december 2010 21:57

  

Tidigare idag fick vi veta att Thiago Alves möter Rick Story i maj. En fight av relativt stor betydelse för divisionen. Nu slänger UFC ut ännu en welterviktsmatch som man kan anse har viss betydelse. Det är Mike Pyle som möter Ricardo Almeida i UFC 128 den 19 mars i New Jersey. 


Rutinerade slitvargen "Quicksand" Pyle har 3-2 i UFC och tog sig senast förbi framtidslöftet John Hathaway på decision. 


BJJ-starke "Big Dog" Almeida gjorde ett besök i UFC under åren 2001-2002, då med två förluster och en seger. Almeida har 5-2 under sin senaste UFC-sejour och har länge ansetts som en blivande stjärna. Det blir en bra värdemätare mot Mike Pyle. 


UFCs welterviktsdivision är ordentligt komplex bakom oslagbare mästaren St-Pierre. Om, eller när, GSP går upp till mellanvikt kommer det att ta hus i helvete när 170-poundarna ska skaka fram en ny mästare. Thiago Alves och Rick Story finns definitivt med i bilden, och Pyle och Almeida följer tätt bakom.


Det ska bli ypperligt intressant att följa weltervikten framöver. Om man tittar på namnen som kandiderar till en framtida vakant welterviktstitel hittar vi Penn, Fitch, Shields, Koscheck, Kampmann, Condit, Ellenberger, Alves, Story, Lytle, Hardy i viss mån, och Sanchez. Knökfullt av utmanare med andra ord. 

Av TXS - 25 december 2010 14:36

  

En riktigt skön welterviktsmatch mellan Thiago Alves och Rick Story är på gång. De båda möts i Las Vegas 28 maj på något som skulle kunna bli UFC 130 eller 131. 


Thiago Alves visade att han är tillbaka när han glänste mot John Howard i UFC 124. Tekniken i allmänhet och bensparkarna i synnerhet fungerade perfekt för Alves, som innan dess hade två raka förluster mot Fitch och GSP.


Rick Story (12-3 MMA, 5-1 UFC) har ångat på genom divisionen och slog senast Johny Hendricks i The Ultimate Fighter 12 finalen. Story har gott om brottning i bagaget, men även en vass stand up och massor av kamplust. Troligen plockar han fram brottningen mot Thiago Alves, om han är smart förstås. 

Av TXS - 24 december 2010 21:59

  

Ricco Rodriguez är, även om inte alla minns det, före detta tungviktsmästare i UFC. Han besegrade Randy "The Natural" Couture i UFC 39 och vann därmed den vakanta titeln i tungvikt. 


Därefter förlorade han tre matcher i rad mot Tim Sylvia, Big Nog och Pedro Rizzo. Där och då försvann mycket av stjärnglansen och Rizzo fick sedermera fightas i de mindre organisationerna. Nu vill han avsluta karriären i UFC, och möta Big Nog, Randy Couture eller Frank Mir. 


"I want to be able to end my career in the UFC. I think a lot of fans want to see a Ricco Rodriguez/Randy Couture, they want to see possibly Frank Mir, there’s still a lot out there they want to see me in top contendership and see if I’m even capable of doing it."


"Most of all, the Nogueira fight. Because of the fact that I did beat Nogueira in Japan and there were no elbows allowed, and I lost that decision. I think a lot of fans want to see how that fight would end up, especially in a cage and with elbows."


Det sjuka är att Ricco (45-11 MMA) endast är 33 år gammal och har tio raka MMA-segrar för tillfället. Jag är utomordentligt tveksam, men är Ricco Rodriguez något för UFC?  

Av TXS - 24 december 2010 20:24

  

Det har varit en regelrätt berg- och dalbana av rykten när det gäller Alistair Overeems match på nyårsafton i Dynamite!! 2010. Det snackades ett tag om att Bobby Lashley skulle stå för motståndet, men denna uppgift drogs tillbaka och det sägs att Lashely begärde ett sexsiffrigt belopp för att ställa upp, något som tydligen blev för mycket för Strikeforce. 


Istället gick fighten till Todd Duffee, som nyligen sparkades av UFC av ännu oklar anledning efter 1-1 i matcher. För att möta Overeem får Duffee 60.000 dollar, vilket kan ställas mot de 8.000 han kammade hem efter sin senaste UFC-match mot Mike Russow. 


Duffee (6-1 MMA) är något av ett wildcard i MMA-sammanhang. I sin första UFC-match skapade han rubriker genom att knocka Tim Hague efter sju sekunder i första ronden. Matchen därefter, mot Mike Russow, dominerade han fullständigt i drygt två ronder, för att sedan åka på en fläskig och riktigt pinsam knockout.


Ingen förväntar sig att Duffee ska slå Alistair Overeem på årets sista dag. Ingen tror heller att det kommer att hända. Inte ens jag. Duffee har däremot ingenting att förlora. Han är i början av sin MMA-karriär och skulle troligen skapa mer, eller åtminstone lika mycket, uppståndelse om han knäcker Overeem än vad Werdum gjorde när han submittade Fedor. 

Av TXS - 24 december 2010 00:51

 En riktigt God Jul

önskar UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Av TXS - 23 december 2010 11:38

   


Sådärja, nu börjar det likna något. Så ska en MMA-poster se ut. Fräsch, inspirationsgivande och elegant. Kanske inte världens åttonde underverk, men bra mycket snyggare än UFCs senaste alster. 

Av TXS - 22 december 2010 20:00

  

Pfffuh. Det verkar, efter mycket om och men, bli Alistair Overeem mot Todd Duffee på nyårsgalan Dynamite!! 2010 som anordnas av Dream/K-1. Det ska, enligt uppgift, bli en uppgörelse mellan tungviktsmästaren i Strikeforce och, det från UFC sparkade prospektet, Todd Duffee. Det borde bli officiellt när som helst, med tanke på att galan går om en vecka. 

Av TXS - 22 december 2010 19:35

  

"Hej, jag heter Alistair och är 12 år. Jag kommer från Holland och är bra på det mesta. Jag har en match i någon kampsport om nio dagar och jag vet inte vem jag ska möta? Jag hoppas att det blir någon som jag kan slå. Vissa säger att det kanske blir den där konstiga killen från UFC - Todd eller nåt? Andra säger den där långa kickboxaren från samma land som jag. Det vore kul att veta vem det blir. Vem tror ni att det blir? Hälsningar Demolition Man. =)

Ovido - Quiz & Flashcards