UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under december 2010

Av TXS - 7 december 2010 15:29

  

Även om jag är sent ute måste jag skriva några rader om helgens galor. Det var bråda tider för MMA-fans med både UFC och Strikeforce på dagordningen. Man skulle kunna göra miljoner liknelser om UFC vs Strikeforce; middag på den Gyldene Freden mot snabblunch på McDonalds, Beethovens pastoralsymfoni mot Smurfhits, Lars von Triers 'Europa' mot Rambo 2. Ja, ni fattar. Nu till Strikeforce-galan. 


Benji Radach vs Ovince St. Preux var ingen jämn matchning direkt. GSP, förlåt OSP ska det vara, fullkomligt belägrade sin motståndare och domaren hade otaliga tillfällen att stoppa slakten. Att grabbarna fick gå tiden ut var minst sagt onödigt. Även om Radach återhämtade sig i tredje ronden fick vi en föraning om hur Strikeforce-kvällen skulle se ut. 


Antonio Silva vs Mike Kyle blev ungefär det frosseri av aga som man kunde förvänta sig. Den ohyggligt mycket lättare Kyle hade sin chans i första ronden, och det var mycket nära att han skulle ha nattat Silva med ground and pound. Sedan kom Bigfoots storlek att avgöra matchen. En sak är säker; man vill ogärna hamna under den besten. Med Sakuraba-inspirerade dubbelnävar släppte Antonio Silva loss sin vrede och mosade Mike Kyle. 


Robbie Lawler vs Matt Lindland. Cirka 15 sekunder in i matchen förstod man att Lindlands skallben skulle få en jobbig kväll. Han fightas med hakan rakt upp i vädret. Oklokt mot en slugger som Lawler. Efter endast 50 sekunder blev just den hakan träffad. Ordentligt. Jag är oroligt för Matt Lindlands hjärna. Han blev liggande länge efter den knocken, och vi har tyvärr sett det förut, mot Vitor Belfort i Affliction bland annat. Man ska vara rädd om sitt huvud, och snart bör nog Lindland fundera på att dra sig tillbaka. Kvällens knock trodde man då...


Paul Daley vs Scott Smith kom inte helt överraskande att bjuda på kvällens knockout. Om man slår upp ordet 'knockout' i ett internet-lexikon kan man eventuellt få se en gif-bild av Daleys praktträff. Det gamla talesättet "han föll som en fura" kom sannerligen väl till pass efter denna match. Daley är giftig och explosiv, men vi vet att han har problem mot skickliga brottare ā la Josh Koscheck. 


Dan Henderson vs Renato "Babalu" Sobral var kvällens huvudmatch och blev en värdig avslutning på en KO-baserad MMA-afton. Jävlar vad han imponerade den gamle Hendo. Jag blev riktigt förvånad över hans aggressivitet och hans träffsäkra finish. Om vi bortser ifrån den försmädliga förlusten i mellanvikt mot Jake Shields i april, så har inte Hendo torskat sedan han mötte Anderson Silva i UFC 82. Det här var en vitamininjektion för mig och en väckarklocka för alla som eventuellt trodde att Henderson var på väg utför.    

Av TXS - 7 december 2010 00:35

  

Alla som missade Battle of Botnia 3: Ice Rage kan andas ut. På fredag kl. 21.45 sänder TV4 Sport galan från Gammliahallen. Även om resultaten är kända vid det här laget är det trevligt att norrländsk MMA i hamnar i rampljuset för en stund. 

Av TXS - 6 december 2010 23:51

  

Kenny Florian har dragit på sig en skada under träning. Vilken slags skada det handlar om, och hur länge han blir borta är oklart i dagsläget. Detta gör dock att han missar sin planerade fight mot Evan Dunham i UFC: Fight for the Troops 2 den 22:a januari, och vi UFC-fans går miste om en lättviktsmatch av högsta kaliber. 


Uppdatering: Melvin "The Young Assassin" Guillard tar Florians plats mot Evan Dunham i UFC: Fight for the Troops 2. 

Av TXS - 5 december 2010 00:20

  


Thomas Bäck vs Greg Knapp - MMA fight -61 kg
Gregg Knapp vinnare på TKO rond 3

Jonas Hellqvist vs Alan Carlos - MMA fight -86 kg
Jonas Hellqvist vinnare på TKO rond 2

Pavel Lukashin vs Alexander Arutyunyan - Muay Thai fight -63.5 kg
Arutyunyan vinnare på domslut, 2-1

Nicholas Musoke vs Wiktor Sobczyk - MMA fight -79 kg
Nicholas Musoke vinnare på TKO Rond 2

Robin Kerttu vs Joel Larsson - Muay Thai fight -108 kg
Robin Kerttu vinnare på enhälligt domslut 

David Häggström vs Fernando Neto - MMA fight -61
David Häggström vinnare på enhälligt domslut 

Andreas Ståhl vs Rafal Nowasielski - MMA fight -77 kg
Andreas Ståhl vinnare på TKO Rond 2

Jessica Isaksson vs Johanna Fossenstrand - Muay Thai fight -54 kg
Jessica Isaksson vinnare på enhälligt domslut

Johan Jorup vs Szymon Szynkiewicz - MMA fight -95 kg 
Johan Jorup vinnare på TKO Rond 1

Charlie Janze vs Jonas Westlin - Muay Thai fight -63,5 kg
Charlie Janze vinnare på domslut, 2-0

Petter Alm vs Pontus Hansson - Muay Thai fight
Petter Alm vinnare på TKO Rond 3

Av TXS - 3 december 2010 22:40

  


Det ser ut som att UFC återvänder till Brasilien i augusti 2011. Senast UFC besökte sambadansens och karnevalernas land var i oktober 1998. Galan hette då UFC: Ultimate Brazil och på kortet fanns bland annat Vitor Belfort vs Wanderlei Silva och Pedro Rizzo vs Tank Abbot. 


Det finns en uppsjö av framstående brasilianska fighters som kan tänkas finnas med på den kommande Brasilien-galan. Vitor och Wanderlei har vi redan nämnt. Anderson förstås, Junior, Nogueira X 2, Lyoto, Mauricio, Jose Aldo, Demian och många många fler. Och varför inte Maiquel Falcao...?

Av TXS - 3 december 2010 20:12

  

Maiquel Falcao har anhållits av polis i Brasilien. Han anklagas för något som benämns som "corporal assault". Det innebär att han misstänks för någon form av våld eller övergrepp. Enligt rapporten ska Falcao inte har gjort något motstånd när han greps. 


Den brasilianske chute boxe-stjärnan gjorde sin UFC-debut i UFC 123 mot Gerald Harris. Falcao vann på poäng efter två riktigt hyfsade ronder och en mycket avvaktande tredje rond, och har fått en hel del kritik för sin insats. Harris fick som bekant sparken från UFC efter matchen. 

Av TXS - 3 december 2010 04:56

 

 


Vad skönt! Det var ett tag sedan vi såg eller hörde något från Brock Lesnar. Att han skulle vara ute i vildmarken och jaga hade nog de flesta av oss på känn. Nu vet vi i alla fall att han lever. Han ser också ut att må bra. Ärret på kinden är det enda som påminner om förlusten mot Cain Velasquez i UFC 121. Även om jag verkligen unnar Brock en välbehövlig ledighet, så hoppas jag att vi snart får återse honom i buren med förnyad stryrka. 

Ovido - Quiz & Flashcards