UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Direktlänk till inlägg 20 april 2012

Granskning inför UFC 145: Jones vs. Evans

Av TXS - 20 april 2012 00:09


Det är snabba omställningar i MMA-världen. UFC Sweden är lagt till handlingarna, men definitivt inte glömt. Från Stockholm och Globen förflyttar vi oss raskt till Atlanta och Förenta staterna. UFC 145 har nöjet att presentera en titelmatch i lätt tungvikt, något som alltid är en högtidsstund. Därutöver finns ett potpurri av trevligheter. Vi tar och granskar.


Jon Jones vs. Rashad Evans – Titelfight i lätt tungvikt
Det här ska bli riktigt intressant. Två eminenta fighters som numera är bittra rivaler och som dessutom har haft vissa problem med att bli populära bland fansen. Jones och Evans är före detta träningspartners och nu ska de slåss på riktigt. Jag tror att mästaren "Bones" kommer att få sin tuffaste utmaning hittills i karriären. 


Hans stil är revolutionerande och vissa anser att han är nästintill oslagbar. Jon Jones har kvaddat allt motstånd i UFC med sin oförutsägbara standup, sin brottning och sin obevekliga ground and pound. Mästarens flerdimensionella game är en ekvation som ännu väntar på sin lösning. Det anmärkningsvärda med Jones är att han bara är 24 år och fortfarande under utveckling. Man fasar nästan vid tanken på hur bra killen kan bli när han når sin peak.


Rashad Evans har varit mästare och han har mött gräddan av lätta tungviktare. Endast Lyoto Machida har fått honom på fall så här långt. Nu står "Suga" inför ett pussel på en miljon bitar, där alla bitar dessutom är svarta. Jag tror att Rashad måste plocka fram en sällan skådad kombination av galen attackboxning och poängbrottning för att lyckas skaka Jones. Att operera på distans blir troligen ödesdigert. Vad tror ni? 


Jag förutspår att Rashad faktiskt hittar luckor hos Jones som vi inte tidigare sett, och jag tror att Rashad initialt kommer att få Jones i ordentlig gungning. Men mitt tips är att Jon Jones till syvende och sist behåller sin titel. I tredje ronden, via en förening av thaiknän och stående armbågar. 


Rory MacDonald vs. Che Mills – Weltervikt 
Två welterviktslöften som något otippat fått plats i galans co-main event. MacDonald är den klart hetare av de båda, och vissa tror att han har potential att gå hela vägen. Utan egentliga svagheter kommer MacDonald troligen att styra matchen och ta den dit han vill. Mills har dock stark thaiboxning och bör inte underskattas. Mitt tips är att Rory MacDonald vinner på submission i andra ronden. 


Brendan Schaub vs. Ben Rothwell – Tungvikt 
Nytt möter gammalt i en strid som känns väldigt lättippad på papperet. TUF 10-finalisten Schaub gick på en försåtsmina senast mot Big Nog, men utvecklingskurvan pekar fortfarande uppåt för vältränade "The Hybrid". "Big" Ben Rothwell har däremot sett sina bästa dagar i dessa sammanhang, även om han fortfarande kan leverera en och annan käftsmäll. Den här matchen bör kretsa kring boxning. Jag skulle i och för sig inte bli förvånad om Schaub testar några dyk på en utmattad Rothwell. Så länge han inte sticker ut hakan för mycket bör det här bli en enkelspårig åktur. Mitt tips är att Brendan Schaub vinner på knockout i andra ronden.


Miguel Torres vs. Michael McDonald – Bantamvikt 
Torres är tillbaka i UFC efter att ha blivit utslängd på grund av ett våldtäktsskämt. På andra sidan buren står McDonald som har tre raka segrar i organisationen. En lika viktig som svårtippad fight i 135 pounds. Torres har snäppet vassare BJJ medan McDonald boxas en aning bättre. Mitt tips är att domarna får ett dilemma och dömer oavgjort.


Mark Hominick vs. Eddie Yagin – Fjädervikt 
Hominick måste revanschera sig efter den pinsamt snabba knockoutförlusten mot Chan Sung Jung senast. Annars ligger han pyrt till. Mitt tips är att Hominick förstår situationens allvar och plockar isär Yagin med överlägsen kickboxning och strategiskt tänkande. Antingen via TKO eller ett enhälligt domslut.


Mark Bocek vs. John Alessio – Lättvikt 
Grapplingstarke Bocek har gjort tio matcher i UFC men aldrig lyckats fånga mitt intresse. Alessio har gått 48 proffsmatcher i världens alla organisationer, och om hans namn låter bekant kan det bero på att han mött killar som Pat Miletich, Diego Sanchez, Thiago Alves och Carlos Condit. För att nämna några. Mitt tips är att Bocek kommer att köra med huvudet före mot stängslet och oförtrutet leta nedtagningar. Decision-varning. 


Travis Browne vs. Chad Griggs – Tungvikt 
Löjligt medryckande tungviktsaction mellan två handlingskraftiga råskinn. Räkna med tredje gradens våldsamheter. Browne bör kunna kontrollera kickboxningen medan Griggs har fördelar i klinch och i brottningskunskaper. Som murbräckor är de ungefär på samma nivå, och det här går knappast tiden ut. Travis "Hapa" Browne är fortfarande obesegrad och kan med en seger på lördag ansluta sig till toppnamnen i UFC:s tungviktsdivision. Chad "Gravedigger" Griggs kommer från Strikeforce, där han senast smulade sönder Alistair Overeems storebror. Det här kan gå åt båda hållen och mest troligt blir det barnförbjudet. Jag är ett stort Griggs-fan och älskar hans grovkorniga stil. Mitt tips är att Chad Griggs vräker omkull Travis Browne och avslutar på backen i första ronden.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TXS - 4 mars 2013 19:39


"The Axe Murderer" Wanderlei Silva. En av årets bästa matcher. Och kanske tidernas hårdaste MMA-snubbe. Kungen lever!  ...

Av TXS - 1 februari 2013 20:23


  Lördagen den 2:a februari är det dags för stor UFC-gala i Las Vegas. En titelfight i fjädervikt kombineras med Alistair Overeems återkomst och en massa annat kul. José Aldo vs. Frankie Edgar – Titelfight i fjädervikt Den här m...

Av TXS - 30 januari 2013 22:55


En legend tackar för sig Pride- och tillika UFC-legenden Quinton Jackson gjorde med största sannolikhet sin sista match i oktagonen i lördags. Troligen gjorde han också sitt sista framträdande i betydelsefulla MMA-sammanhang. Visst finns möjligh...

Av TXS - 25 januari 2013 20:37

Titelfight i flugvikt, ödesmatch i lätta tungvikten och tillspetsad lättviktsaction. Där har ni lördagens UFC on FOX: Johnson vs. Dodson. Kom ihåg att det här kan vara sista gången vi får se Quinton "Rampage" Jackson i relevanta MMA-sammanhang....

Av TXS - 21 januari 2013 02:31


Thiago Tavares vs. Khabib NurmagomedovDet ryska fenomenet Nurmagomedov stegade upp på invägningspodiet iklädd en anskrämlig pälsmössa samt en t-shirt som förkunnade att "if sambo was easy it would be called jiu jitsu". Kaxigt och härligt i största al...

Ovido - Quiz & Flashcards