UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 12 april 2012

Av TXS - 12 april 2012 20:20



Fyra svenska fighters ska slåss under förmatcherna på UFC Sweden i Globen. Det skulle egentligen ha varit fem, men Jörgen Kruth är skadad och vi hoppas givetvis att han kommer tillbaka och gör oktagonpremiär så småningom. Vi tar en liten titt på matcherna där Papy, Magnus, Reza och Besam är inblandade. 

Papy Abedi vs. James Head – Weltervikt
Abedi fick en vansinnigt tuff UFC-debut mot den rutinerade muay thai-maskinen Thiago Alves på UFC 138. En debut som slutade med en nedslagen och utstrypt svensk-kongoles. Nu är det en revanschsugen Papy som äntrar buren i Globen. Abedi har alltid en judo-överraskning i skjortärmen, även om vi kanske känner honom bäst som ett hårdhänt, urstarkt muskelberg med aggressiv sluggermentalitet. James Head är en amerikansk tuffing med både grappling och boxning i ådrorna. Sin första match i UFC förlorade han mot TUF 11-deltagaren Nick Ring. Man kan knappast säga att James Head imponerade skiten ur någon med det framträdandet. Mitt tips är att Papy Abedi släpper loss all tänkbar vrede och energi på lördag, vilket kommer att resultera i en knockoutseger i första ronden. Inget finlir och inga krusiduller – bara gasen i botten och ilsken bulldozer-inställning. 

Magnus Cedenblad vs. Francis Carmont – Mellanvikt 
"Jycken" är en populär kille som synts förhållandevis mycket i media. Med humor, öppenhjärtlighet och ett fantastiskt smeknamn har Magnus blivit en förgrundsfigur inom svensk MMA. Jyckens fördelar som fighter är hans längd, räckvidd och förmågan att behålla topposition. Från överläge sätter han gärna och skickligt diverse submissions. Men Magnus har också ett instinktivt driv, envis styrka i klinchen samt förbättrad standup. Francis Carmont är även han en stor rackare och tränar dessutom med GSP. Med allsidighet, fysiska attribut, eminent muay thai och auktoritet kommer Carmont att göra livet surt för Jycken. Underkortets mest svårtippade match vågar jag påstå. Jag skulle nog råda Jycken att försöka gräva fram nedtagningar och jobba vidare därifrån. Att stå upp och utväxla skinnhandskar med Carmont blir för svårt i längden. Mitt tips är tyvärr att Francis Carmont vinner på TKO i andra ronden. 

Reza Madadi vs. Yoislandy Izquierdo – Lättvikt 
Reza "Mad dog" Madadi är en temperamentsfull och originell karaktär som ingen i MMA-Sverige kan ha missat. Reza och Jycken får väl anses dela förstaplatsen när det gäller svenska MMA-smeknamn med hundtema. Reza har besegrat oktagonföredettingarna Rich Clementi, Carlo Prater och Junie Browning i följd, och någonstans i den vevan fick UFC såklart upp ögonen för den karismatiske svensk-iraniern. Reza föredrar att fäkta vidlyftigt med fingervantarna, för att sedan avancera in på motståndarens kropp med ryggmärgsbrottning. Om utrymme ges kan "Mad dog" med fördel praktisera blodflödeshämmande verksamhet mot förslagsvis hals. Obesegrade Yoislandy Izquierdo, vars namn jag inte försöker mig på att uttala, har långa lemmar, extravaganta sparkar och ett eftersatt nedtagningsförsvar och groundgame. Amerikanen med smeknamnet "Cuba" disponerar hälsofarliga huvudsparkar, men han äger inga utnötta brottarbrallor, liknande de som finns i Rezas garderob. Mitt tips är att Reza Madadi kör på säkra kort och utnyttjar dyk och markpositionering för att säkra ett enhälligt beslut hos domarna.

Besam Yousef vs. Simeon Thoresen – Weltervikt 
Sverige mot Norge i en anonym liten aptitretare. Yousef har avverkat sex okända antagonister utan större bekymmer i The Zone FC, och svensk-syriern har således ett perfekt MMA-record. Hos oddsmakarna är Yousef emellertid en kraftig underdog. Både brottar- och boxarkunnande finns hos den lågmälde svensken, och om han själv fick välja skulle han nog föredra en stående kamp på lördag. Vilda slagattacker med inslag av knän är Besams signum. I motsatt burhörna finns en norsk talang från Joachim "Hellboy" Hansens team. Därför kan man ana att submissions är en specialitet hos Simeon Thoresen, och mycket riktigt har han vunnit fjorton av sexton matcher på just lås och strypningar. Thoresen är en stor welterviktare med oerhört lukrativa grapplingförmågor. Mitt tips är att Norge slår Sverige i den här lilla nordiska prestigeduellen. Thoresen via rear naked choke i rond ett. 

 
 

Ovido - Quiz & Flashcards