UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 5 april 2012

Av TXS - 5 april 2012 07:33



Uppgiften slog ner som en bomb igår kväll. Alistair Overeems dopingprov inför UFC 146 har visat sig innehålla förhöjda testosteronvärden. Nu riskerar ”The Demolition Man” att missa titelmatchen mot Junior Dos Santos den 26:e maj.   

Alistair Overeem är inte officiellt bortplockad från matchkortet på UFC 146. Inte ännu i alla fall. Om alla testvärden visar sig stämma kommer Overeem dock att få svårigheter att erhålla licens från Nevada State Athletic Commission (NSAC). 

Om Alistair Overeem missar matchen, vem blir då hans ersättare? Cain Velasquez och Frank Mir ska mötas på UFC 146, och någon av dem bör det naturligtvis bli. Frank Mir har redan visat intresse att möta Junior Dos Santos, och Mir är det självklara valet enligt mig. Cain Velasquez har nyligen förlorat mot Dos Santos, och borde därför inte vara aktuell. Cain skulle istället kunna få möta Fabricio Werdum, även om Werdum är inplanerad mot Mike Russow på UFC 147 i Brasilien. Alla svar lär komma relativt snart.  

Är det möjligtvis läge för UFC att plocka in Fedor Emelianenko nu? 

Risken finns alltså att det blir en del omkastningar på huvudkortet för UFC 146. Om Alistair Overeem faller bort på grund av positivt dopingprov är det en stor besvikelse och ett bakslag för sportens anseende. Vissa kanske anser att det här var väntat, men Alistair Overeem är en av UFC:s största stjärnor och MMA-idrotten behöver inte spekulationer om vem eller vilka som är dopade. Det här är inte bra. Inte bra alls. 
 

Ovido - Quiz & Flashcards