UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 2 april 2012

Av TXS - 2 april 2012 13:42


Inom MMA-världen talas det återigen om Fedor Emelianenko och hans framtida karriär. Huruvida UFC någonsin kommer att skriva kontrakt med "Den siste kejsaren" har avhandlats otaliga gånger förut. Är det en intressant diskussion överhuvudtaget? Ja, definitivt. Fedor är en av historiens bästa MMA-fighters och det faktum att han fortfarande är aktiv och har två raka segrar i ryggen gör frågan aktuell ännu en gång. Dessutom har den ryske Pridelegenden oerhört många fans som är engagerade i hans öde.


Hur snacket går på UFC:s huvudkontor är förstås omöjligt att veta. Dana White har nyligen sagt blankt nej till att signa Fedor, men vi vet att herr White ofta rör sig med kraftuttryck. Lorenzo Fertitta å andra sidan är öppen för en diskussion. Fedor och hans manager Vadim Finkelstein verkar också ha ett intresse av att föra en dialog om UFC-kontrakt, enligt ett aktuellt uttalande. Hur det hela slutar kan vi bara sia om. Jag hoppas bara att det inte blir prestige som får avgöra saken. 


Personligen skulle jag väldigt gärna se Fedor i UFC. Även om 35-åringens karriär kantades av tre raka förluster i Strikeforce, finns det fortfarande en rejäl dos mystik och kompetens kvar hos Fedor. Det viktigaste argumentet är emellertid att det skulle vara en fantastisk upplevelse att få se Fedor fightas i oktagonen. Det är sådana episka tillställningar UFC är bra på och därför bör ro i hamn.


Vissa tycker att Fedor borde byta viktklass och gå ner från tungvikt till lätt tungvikt. Jag gillar inte den idén. Fedor har fightats i tungvikt under större delen av sin MMA-karriär och det är som tungviktare vi känner honom. Om Fedor bantar ner sig till 93 kilo får vi helt nya förutsättningar och en helt annan känsla kring "Den siste kejsaren". Ur ett pragmatiskt perspektiv skulle en viktnedgång säkert fungera, men av rent nostalgiska skäl vill jag se honom i tungvikt.


UFC bör kontraktera Fedor Emelianenko, och de bör göra det nu. En vacker dag är det för sent. Jag vill ha ett avslut och några tidlösa kraftmätningar. Fedor ska inte slåss mot medelmåttor på anonyma galor. Han ska synas. UFC:s 265-division har aldrig varit så intressant och så späckad som den är nu, och med Fedor blir den nästintill fulländad. Hur det skulle gå står däremot skrivet i stjärnorna. Det enda som är säkert är att många fans skulle bli överlyckliga.     

Ovido - Quiz & Flashcards