UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 12 maj 2012

Av TXS - 12 maj 2012 20:24



I onsdags firade UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA treårsjubileum. Den 9:e maj 2009 klockan 22:49 startade jag denna blogg, utan att egentligen ha några konkreta planer. Och utan att egentligen ha några journalistiska erfarenheter. Det enda jag visste då var att jag hade ett brinnande MMA-intresse.

Det har hänt mycket sedan dess. I dagsläget har det blivit 796 inlägg, en jäkla massa text och ett antal jobberbjudanden. Och framförallt; det är fortfarande fantastiskt roligt att skriva om MMA. Jag hoppas att du fortsätter läsa, för jag kommer att fortsätta skriva. TACK för att du läser mina inlägg!   

Av TXS - 12 maj 2012 14:53



Matt Mitrione vs. Rob Broughton – UFC on Fox 4 den 4:e augusti
Matt Mitrione är numera en välkänd karaktär i UFC:s tungviktsdivision. Han började karriären i TUF 10: The Heavyweights där han åkte ut i kvartsfinalen. Därefter tog han, till mångas förvåning, fem raka segrar i buren, och Mitrione visade med eftertryck att han var en kraft att räkna med. Det riktiga eldprovet kom mot Cheick Kongo på UFC 137. I den matchen tydliggjordes "Meatheads” brist på erfarenhet och han förlorade via enhälligt domslut. Nu ska "Meathead" duellera för att påbörja en ny segersvit. För motståndet står britten Rob Broughton från Wolfslair-teamet. Doldisen Broughton har två raka förluster i UFC och måste alltså vinna på UFC on Fox 4. En trevlig tungviktsfight där jag håller Matt Mitrione som tämligen klar favorit. 

Rick Story vs. Papy Abedi – UFC on FX: Maynard vs. Guida den 22:a juni 
Förutsättningarna för Papy är väldigt enkla; han måste vinna för att få stanna kvar i UFC. Det är naturligtvis en besvärlig situation för vår svenske welterviktare. Redan i UFC-debuten ställdes Papy mot tufft motstånd i form av Thiago Alves. Därefter hade Papy chansen på hemmaplan mot James Head. Nu har Papy två raka förluster och i juni är det bara seger som gäller. Tyvärr är det starke Rick Story som står på andra sidan oktagonen. "The Horror" kommer även han från två raka förluster, men innan dess hade Story sex raka UFC-segrar mot bland annat Johny Hendricks och Thiago Alves. Det här kommer inte att bli lätt för Papy Abedi.

Thiago Alves vs. Siyar Bahadurzada – UFC 149 den 21:a juli 
"Pitbull" har haft några besvärliga år. Sommaren 2009 utmanade han GSP om welterviktsbältet, men sedan dess har han förlorat tre av fem matcher. Senast slarvade Thiago Alves bort en seger när han fångades i en giljotin av Martin Kampmann. Alves möter den spännande Siyar Bahadurzada från Afghanistan/Nederländerna. Siyar minns vi från UFC Sweden där han knockade Paulo Thiago efter 42 sekunder. Det här är en stilmässigt intressant matchning där kickboxning kommer att vara en central ingrediens. Frågan är om någon av dem kommer att gå för nedtagning?
 

Ovido - Quiz & Flashcards