UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 2 maj 2012

Av TXS - 2 maj 2012 01:29



Hector Lombard vs. Brian Stann – UFC on Fox 4 den 4:e augusti
Den här ambitiösa mellanviktsmatchen är helt i min smak. Exakt vad jag hoppats på och förutspått. Lombard från Bellator har inte förlorat sedan 2006 och hans totala MMA-record på 31-2-1 är sällsynt tjusigt. Den som får äran att välkomna Lombard till oktagonen är Brian Stann. Stann såg vi senast på UFC Sweden där han klubbade ner Alessio Sakara. Både Lombard och Stann är kraftfulla strikers, och det här mötet är viktigt för mellanviktstoppen. Precis så här ska en slipsten dras Joe Silva.

Shogun Rua vs. Thiago Silva – UFC 149 den 21:a juli
Om föregående matchning var perfekt, så är jag mer tveksam till denna. Den känns skev på något sätt, även om två hungriga brasilianare aldrig är fel. Shogun kommer från en av världshistoriens bästa matcher mot Dan Henderson, medan Thiago Silva gjorde en knappt godkänd insats mot Alexander Gustafsson i Globen. Shogun bör ta hem detta med sin rörlighet. 

Lyoto Machida vs. Ryan Bader – UFC on Fox 4 den 4:e augusti
En fight som är totalt fel och totalt rätt på samma gång. Lyoto kommer från en förlust medan Bader kommer från två raka segrar. Jag är mycket osäker på "The Dragons" status för tillfället. Mot Rampage borde han givetvis ha vunnit, och det japansk-brasilianska pusslet är löst för länge sedan. Nu är det dags för Lyoto Machida att plocka fram något spännande ur rockärmen. Ryan Bader ångar på, och han har demonterat Rampage och Jason Brilz på sistone. Tyvärr är förlusten mot Tito Ortiz fastetsad på min näthinna. Viktigt, ganska kul och hyfsat lättippat. Eller hur?

Travis Browne vs. Ben Rothwell – UFC on Fox 4 den 4:e augusti 
Allt som har med tungvikt att göra är trevligt. Nästan allt i alla fall. Browne och Rothwell kan mycket väl bjuda på en sevärd sluggfest. Browne såg obeveklig ut när han manglade sönder Chad Griggs på UFC 145. Det var "Hapas" bästa insats i oktagonen, vid sidan av stålmannenslaget mot Stefan Struve. Ben Rothwell var visserligen vältränad och taggad när han mötte Brendan Schaub senast, men det finns något i "Big Bens" fightingstil som skriker desperation. Alla som tror på Rothwell i den här matchen får en glass.



Frågan på allas läppar just nu är: vem får Alexander Gustafsson möta nästa gång? De flesta lätta tungviktare är som bekant upptagna. Lediga för tillfället är Rashad Evans, Little Nog, Phil Davis, Stephan Bonnar och...Rampage. Ett långsökt alternativ skulle kunna vara vinnaren mellan Forrest Griffin och Tito Ortiz. Jag gissar dock Antonio Rogerio Nogueira tätt följt av "The American Psycho". Vad tror ni?  
 

Ovido - Quiz & Flashcards