UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 3 maj 2012

Av TXS - 3 maj 2012 15:59



På lördag den 5:e maj ska vi kolla på UFC on Fox 3. Galan som går i New Jersey har fyra matcher på huvudkortet och samtliga är högintressanta. Jag ska försöka förutsäga hur det kommer att gå.

Nate Diaz vs. Jim Miller – Lättvikt 
Här bjuds vi på ett regelrätt smörgåsbord: två toppfighters i 155 pounds, avig boxning, excellent jiu-jitsu med rötter i Sydamerika och brottardriv. Rent stilmässigt är det en genialisk idé att matcha Diaz och Miller mot varandra. De är extremt olika på många plan, men de delar kärleken till att strypa och låsa ut sina motståndare. 

Nick Diaz (15-7 MMA) har åkt Vilda Musen i resultatlistorna de senaste åren. Just nu har han två raka segrar i UFC och en vinst på lördag ger honom en titelfight enligt Dana White. Jag har aldrig sett Diaz som mästarmaterial, men han har trots allt en mängd tekniker som är i världsklass. Jim Miller (21-3 MMA) har däremot varit väldigt nära en titelfight, och hans tre förluster i karriären har kommit på decision och mot toppmotstånd. Senast visade han suverän styrka när han submittade Melvin Guillard i första ronden. Det här är inte lättippat alls. 

Nate Diaz har fördelar i räckvidd och avståndsboxning, Jim Miller har bättre brottning och när det gäller BJJ är de svinbra båda två. Miller kommer med största sannolikhet att slugga sig in på halvdistans, söka lägen för nedtagningar, bibehålla säkra toppositioner och arbeta metodiskt på marken. Diaz är livsfarlig när han får utrymme att jobba ostört med sina långa armar och ben, och allt detta vet givetvis Miller. Mitt tips är att Jim Miller vinner på domslut, genom att brottas strategiskt och undvika farliga placeringar. 

Josh Koscheck vs. Johny Hendricks – Weltervikt 
Killarna är lika som bär när det gäller fightingstil. Stabil brottarbas och feta överhandssläggor är det som gäller. Kos har jobbat sig tillbaka efter utskåpningen mot GSP på UFC 124. Nu har han två raka segrar, men frågan är hur ljus hans framtid är i weltervikt? Hendricks tog en gigantisk skalp när han knockade Jon Fitch efter tolv sekunder på UFC 141. Nu har Dana White lovat att Hendricks får en titelmatch om han vinner över Kos. Det finns en viss risk att killarna neutraliserar varandra, och att vi får se en segdragen boxarhistoria utan avslut. Men det kan också gå precis tvärtom. Mitt tips är att Johny Hendricks knockar Koscheck i första ronden.

Alan Belcher vs. Rousimar Palhares – Mellanvikt 
I denna match möts två jokrar i mellanvikten. Båda har tre raka vinster och ligger högt på rankingen. Belcher har dragits med skador de senaste åren och han har fallit lite i glömska. Men "The Talent" är mångsidig i buren och det ska bli spännande att se vart han står. På lördag kommer han troligen att vilja boxas så mycket som möjligt. Palhares är ett BJJ-fenomen och alla känner till hans magiska trick – heelhooken. Jag gissar att vi kommer att få se en omväxlande matchbild där Belcher jagar slagdueller och Palhares siktar på grappling i största allmänhet. Mitt tips är att Palhares plockar hem tonvis med domarpoäng genom sin energiska brottning och vinner på domslut. 

Pat Barry vs. Lavar Johnson – Tungvikt 
Både Barry och Johnson befinner sig en bra bit ifrån tungviktstoppen. Vid det här laget behöver Barry en seger för att inte bli totalt akterseglad. Han är snabb och har kraftfull kickboxning, men känns något endimensionell. Lavar Johnson från Strikeforce är bäst i stående sammanhang och i UFC-debuten knockade han Joey Beltran. Det här kan gå åt båda hållen och troligtvis tar det slut ganska tidigt. Mitt tips är att Pat Barry vinner på TKO i andra ronden.
 
 

Ovido - Quiz & Flashcards