UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2009

Av TXS - 10 oktober 2009 10:48

"The most intense dude in mixed martial arts."

Av TXS - 10 oktober 2009 09:55

  


Matt "The Terror" Serra har varit upptagen med att färdigställa sitt gym på Long Island. När det är klart kommer han att fokusera på MMA-karriären igen och planerar att återvända till oktagonen den 6 februari i Las Vegas. Han har muntligen accepterat att fightas på den ännu inte officiella galan som troligen blir UFC 110.


Matt Serra (9-6 MMA, 6-6 UFC) tror fortfarande att han kan bli en faktor att räkna med i UFCs weltervikt och han tycker inte att han förtjänade att förlora mot Matt Hughes i UFC 98. Serra skulle dessutom gärna ta en returmatch mot Hughes. En tänkbar kandidat att möta Serra skulle kunna vara Frank "Twinkle Toes" Trigg, även om Serra varken vill bekräfta eller dementera att planerna går åt det hållet. Om det skulle bli Serra vs. Trigg så får vi en match mellan två gamla farbröder som desperat kämpar för att hålla sig kvar i UFC.

Av TXS - 9 oktober 2009 17:48

  


Gegard Mousasi och Rameau Thierry Sokoudjou skulle egentligen ha mötts i Dreams Superhulkturnering den 6 oktober, men matchen blev aldrig av då Mousasi skadade sig under en uppvisningsmatch mot Fedor Emelianenko. Nu kommer de båda till slut att mötas i Strikeforce den 7 november. Matchen är dock inte en titelfight och ska bara godkännas av Illinois athletic commission först.


Mousasi (26-2-1 MMA) är en av de mest talangfulla MMA-utövarna just nu och en kille jag gärna skulle vilja se i UFC. Den 15 augusti vann han Strikeforce-bältet i lätt tungvikt mot Renato "Babalu" Sobral på ett övertygande sätt och har nu tretton raka segrar.


Sokoudjou (7-4 MMA, 1-2 UFC) vann ju alldeles nyligen mot Bob Sapp i semifinalen av Superhulkturneringen. Han är långt ifrån ofarlig och en seger mot Mousasi skulle föra honom tillbaka in i strålkastarljuset igen. Strikeforcegalan den 7 november kommer att bli mycket sevärd och dessutom ses av många människor då den sänds på CBS.


Fedor Emelianenko vs. Brett Rogers - tungvikt

Jake Shields vs. Jason Miller - titelfight i mellanvikt

Fabricio Werdum vs. Antonio Silva - tungvikt

Gegard Mousasi vs. Sokoudjou - lätt tungvikt

Av TXS - 9 oktober 2009 09:56

  


Vilken härlig morgonnyhet! Det blir en returmatch mellan före detta mästarna i lätt tungvikt Tito Ortiz och Forrest Griffin i UFC 106. Tito Ortiz behövde en ny motståndare när Mark Coleman blev skadad och in kliver Forrest. Jag hade faktiskt spekulerat åt det hållet.


Ortiz och Griffin har mötts en gång tidigare i UFC 59. Man kan säga att den matchen var Forrest Griffins första stora prövning i UFC. Tito vann till slut en mycket jämn fight på split decision men Forrest fångade publikens hjärta.


Förutsättningarna inför Ortiz – Griffin 2 är väldigt enkla. Tito gör ett försök till comeback i oktagonen efter skadeproblem och en massa andra åtaganden. Han har inte fightats sedan maj 2008 och UFC 84. Jag har en känsla av att Ortiz vill tillbaka till toppen av divisionen ganska omgående. Frågan är om han har tålamodet att fortsätta om han torskar mot Griffin.


Griffin å andra sidan har två raka förluster bakom sig och måste revanschera sig efter den kännbara förlusten mot Anderson Silva i UFC 101. Forrest försvann ju efter den matchen och jag hoppas att han tränat ordentligt under tiden han varit osynlig. Hans karriär tål inte riktigt en förlust till just nu.


Ortiz vs. Griffin 2 är en bra mycket roligare fight än Ortiz vs. Coleman. Helt plötsligt kan UFC styra ihop den här typen av matcher och det är en av UFCs styrkor. Det kommer att bli en spännande gala den 21 november med bland annat Lesnar vs. Carwin och Little Nogs premiär i buren.

Av TXS - 8 oktober 2009 22:45

  


Äntligen kommer det bilder från Dream 11. Massor av bilder. Det är bara att inse att Dream ibland påminner om Pride. Till det yttre i alla fall. Absolut inte kvalitetsmässigt, men man känner stundtals vibbarna från Pride-eran. Det börjar bli mer än två och ett halvt år sedan den fina japanska MMA-organisationen gick i graven och åtminstone jag saknar den. Väldigt mycket...Dream lyckas inte axla Prides mantel på något sätt. Dream känns oftast som en oerhört dålig kopia av Pride. Den enda matchen i Dream 11 som höll någorlunda hyfsad standard var Joachim Hansen vs. Ahinya Aoki. I övrigt handlar det mest om föredettingar eller cirkusobjekt som försöker sig på den ädla konsten MMA.


Nej, just nu är det UFC som gäller. Utan tvekan. Det finns dock en amerikansk organisation vid namn Strikeforce som ibland levererar sjyssta MMA-galor. Oftast är det ganska anonyma arrangemang, men vi har en späckad tillställning den 7 november att se fram emot med bland annat Fedor Emelianenko mot Brett Rogers. 


Jag försökte förutsäga några av matcherna i Dream 11 och prickade in tre rätt av fyra. Tyvärr var det ingen större bedrift, vilket avslutningsvis bekräftar hur mycket man saknar den klassiska och stilbildande asiatiska MMA-organisationen. Mirko, Fedor, Dan, Rampage, Wanderlei, Shogun - listan på Pridelegender som tillförde spänning i tillvaron kan göras lång... 

Av TXS - 8 oktober 2009 21:17

1. Det blir match för Gegard Mousasi i Strikeforce-eventet den 7 november. Däremot verkar det inte som att titeln i lätt tungvikt kommer att stå på spel. Motståndet kan bli Sokoudjou eller Paulo Filho.


2. UFC funderar eventuellt på att göra oktagonen mindre. Dana White berättar:


"Actually, we’ve been talking about making the Octagon smaller. We’re considering making it smaller. [UFC matchmaker] Joe Silva wants it. I think he wants to turn the thing into a [expletive] bathtub. Have them fight in a little tollbooth."


3. Alistair Overeem möter troligen inte Sam Hogar i Golden Glory den 17 oktober. Istället kan det bli mot Tony Sylvester (11-2 MMA).


4. (Uppdatering) Ännu en match har lagts till Strikeforcegalan den 7 november. Det är Fabricio Werdum som kommer att möta Antonio "Bigfoot" Silva. Werdum (12-4-1 MMA, 2-2 UFC) känner vi väl från hans tid i UFC och "Bigfoot" (13-1 MMA) har fightats i bland annat EliteXC och Sengoku.


  

Av TXS - 8 oktober 2009 21:02

     



Fjärde avsnittet av The Ultimate Fighter 10 innehöll väldigt lite Kimbo Slice. Det känns skönt på något vis, men jag utgår ifrån att han förr eller senare kommer att göra comeback i serien. Det är dock stötande att se hur serien klipps ihop i början av avsnittet för att framhålla Kimbo som en extraordinär fighter, trots den relativt klara förlusten förra veckan mot Roy Nelson. Jag gillar Kimbo, men tycker att UFC sätter framtida dollarintäkter framför sund kriticism.


Marcus Jones började toksvettas, till synes utan anledning, och man trodde att det nu var dags att slänga in Kimbo igen. Så blev det inte och jag hoppas att få se Jones i buren snart. Han är en av de mest intressanta deltagarna och kan vara en oslipad diamant.


Avsnitt fyra fokuserade nästan för mycket på det faktum att Matt Mitrione snackade lite för mycket och avslöjade Team Rampages planer. Den typen av dramaturgiskt perspektiv är för mig fullkomligt ointressant. Billigt dokusåpatrams som det fokuserades på alldeles för mycket! Det var ganska lugnt kring Rampage och Rashad, förutom en monolog där Rampage skämdes över sina tankar på att slita ut Rashads hjärna, spotta på den och sedan sparka honom i pungen.


Det blev till slut en match mellan Brendan Schaub (4-0 MMA) och Demico Rogers (4-0 MMA. Utan tvekan säsongens bästa fight hittills. Schaub ville boxas och Rogers ville brottas. Intensivt och hyfsat tekniskt där Rogers länge hade övertaget. Brendan Schaub visade tålamod och vände till slut matchen och avslutade snyggt med en anacondastrypning helt enlig skolboken. Inte lika snyggt var det av Rampage att lämna sin förlorande fighter ensam i buren efter matchen helt utan stöd. Om det inte är ett klippningsmässigt lurendrejeri så känns Rashad Evans som den överlägset bästa coachen. 4-0 till Team Rashad. Rampage börjar bli irriterad...


  

Av TXS - 8 oktober 2009 08:04

  


Junie Browning, den rackaren, uppges ha tagit en överdos och blivit inlagd på sjukhus. Där ska den ökände TUF-deltagaren ha trakasserat och hotat några sjuksköterskor.


"Do you know who I am? I will kill you and rape your family," police said he yelled to nurses.


UFC har uppenbarligen fått nog av Brownings galenskaper och ger honom sparken.

Ovido - Quiz & Flashcards