UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2009

Av TXS - 17 oktober 2009 21:32

  

"Om jag ger Bisping en extra snyting nu, kommer jag då att få den lön jag förtjänar i framtiden?"


Josh Koscheck gjorde vad alla förväntade sig när han mötte Frank Trigg i UFC 103. "Kos" tvålade till "Twinkle Toes" på mindre än 90 sekunder. Nästa match för Koscheck blir troligen i Ultimate Fight Night 20 mot nykomlingen Mike Pierce (9-1 MMA, 1-0 UFC). Pierce vann något överraskande sin UFC-debut mot Brock Larson i UFN 19. Jag får en känsla av att UFCs trotjänare Josh Koscheck inte är så nöjd med denna matchning. Han hade nog siktet inställt mot mer meriterat motstånd och ett större evenemang. Koscheck skulle kunna fungera som en språngbräda för Pierce, men inte tvärtom.


En annan fight som kan komma att äga rum i Ultimate Fight Night 20 är Chris Leben (8-5 UFC) vs. Jay Silva (0-1 UFC). "The Crippler" Leben är vid det här laget en ärrad kämpe i oktagonen. Karriären som till en början såg mycket lovande har sakta men säkert förvandlats till en motgångssaga. Den som förlorar matchen riskerar troligen att bli permanent entledigad från sina uppdrag i UFC.

Av TXS - 16 oktober 2009 22:48

  


Okej, då fortsätter jag väl på temat "bröder som håller på med MMA". Först var det "Ninja" som hjälper "Shogun" med träningen inför matchen mot Lyoto Machida. Sedan kom Jim Miller som är på gång att möta Tyson Griffin. Nu snurrar ett rykte om Dan Miller som förväntas möta Demian Maia. Det finns olika uppgifter om när mellanviktsmatchen ska äga rum. Ett bud säger UFC 109 och ett annat UFC 110.


För Demian Maia (11-1 MMA, 5-1 UFC) är det återupprättelse efter den snabba knockoutförlusten mot Nate Marquardt som gäller. Inget annat duger just nu! Jiu-jitsu-fantomen Maia har nog ingen större lust att förknippas med den brutala och spektakulära nedslagningen i UFC 102. Han behöver nu ett par övertygande vinster i oktagonen för att åter komma på tal när det gäller en titelmatch.


Dan Miller (11-2-1NC MMA, 3-1 UFC) är likt sin bror Jim något av en doldis i UFC-sammanhang. Ändå hade han tre raka segrar i buren innan den bedrövliga insatsen mot Chael Sonnen i UFC 98. Mot Demian Maia blir det besvärligt och ingen av dem vill ha två raka förluster i ryggen. Det har man inte riktigt råd med i UFC numera.


Nu sitter jag bara och väntar på nyheter om bröderna Emelianenko, bröderna Nogueira, bröderna Diaz och bröderna Shamrock...Glömde jag några? Just ja, bröderna Browning.

Av TXS - 16 oktober 2009 20:37

  


Enligt MMAJunkie är en match mellan lättviktarna Tyson Griffin och Jim Miller på gång. Båda två ska ha blivit tillfrågade och åtminstone en av dem har muntligen accepterat fighten. Tanken är att de ska mötas den 2 januari i UFC 108. Jag gillar den här typen av något anonyma men viktiga matcher.


Tyson Griffin (14-2 MMA, 7-2 UFC) hade inga större problem senast mot Hermes Franca i UFC 103. Det såg till och med riktigt bra ut. Karriärens enda två förluster är mot Frank Edgar och Sean Sherk. Tyson är en kille som åtskilliga gånger tagit hem utmärkelsen "Fight of the Night". Även om han har en tendens att "bara" vinna på decision så är Griffin en fighter som kan gå långt.


Jim Miller (14-2 MMA, 4-1 UFC) har varit med i UFC ett tag och lyckats riktigt skapligt, även om han inte gjort något större väsen av sig. Jim och hans bror Dan Miller signades samtidigt av UFC. Brorsan är framgångsrik mellanviktare. Jim Miller har goda kunskaper i brottning och jiu-jitsu men backar inte för en stående duell. Han behöver en seger mot Tyson Griffin för att ta steget ut ur anonymitetens mörker.

Av TXS - 16 oktober 2009 19:19


Det var tänkt att Murilo "Ninja" Rua skulle fightas i Dream 12 den 25 oktober. Problemet är att hans lillebror Mauricio "Shogun" Rua har en UFC-titelfight i lätt tungvikt mot mästaren Lyoto Machida den 24 oktober, alltså dagen innan. Som den gode storebror han är, så valde "Ninja" att stå över galan i Dream för att istället hjälpa lillebror "Shogun" med uppladdningen inför mötet med "The Dragon". Det var väl fint gjort?

  

Murilo "Ninja" Rua (17-10-1 MMA) är vad man skulle kunna kalla Pride-veteran, precis som sin bror. Ninja var däremot inte lika framgångsrik som Shogun och han hade problem att besegra de tyngsta namnen i Pride, som Jackson, Henderson och Arona. Efter Pride gjorde "Ninja" en sväng i EliteXC där han blev den förste mellanviktsmästaren.


"Ninja" Rua säger att han hoppas på en fight till i år, antingen i Bitetti Combat eller i Dream. Dessutom säger han att det pågår förhandlingar med Strikeforce som ännu inte givit några resultat. Men först och främst vill han se sin lillebror krönas som ny UFC-mästare i lätt tungvikt den 24 oktober.

Av TXS - 16 oktober 2009 14:28

  


UFC planerar att sätta upp en match mellan welterviktarna Carlos Condit och Paul "Semtex" Daley till UFC 108. Det blir i så fall en viktig match där vinnaren tar ett stort kliv mot toppen av divisionen.


Condit (24-5 MMA, 1-1 UFC) huserade tidigare i World Extreme Cagefighting där han försvarade bältet i weltervikt tre gånger. I sin UFC-debut i UFN 18 gjorde han bra ifrån sig i en mycket rafflande match mot Martin Kampmann. Dansken Kampmann vann till slut på split decision. Även i sin andra match mot Jake Ellenberger i UFN 19 bjöds det på underhållning och denna gång vann Condit på split decision. Jag ser fram emot Carlos Condits tredje UFC-fight.


Paul Daley (28-8-2NC MMA, 1-0 UFC) klev in och gjorde sin UFC-debut mot just Martin Kampmann när Mike Swick blev skadad inför UFC 103. Daley överraskade rejält och körde rakt över Kampmann. Jag anser att Swick ska ha en titelmatch om han besgrar Dan Hardy i UFC 105, men vinnaren mellan Condit och Daley lägger sig i ett fint slagläge inför framtiden.

Av TXS - 16 oktober 2009 13:43


Jag älskar MMA-posters och har spenderat luchen åt att fundera vilken organisation som gör de snyggaste affischerna. Egentligen spelar det ju ingen roll, men en snygg poster är alltid uppskattat. Till att börja med så måste jag kommentera UFCs senaste. Den är verkligen förskräcklig. Färgkompositionen med svart, brunt och gult känns ofräsch och Diego Sanchez ser ut som om han vore 14 år gammal. Ett riktigt bottennapp. UFC är i allmänhet dåliga på att tillverka attraktiva posters, och på senare år har de helt tappat stinget.


Affliction behärskade inte heller konsten att skapa en snygg affisch. Pride var ganska ojämna men höll av och till riktigt hög klass. Strikeforce lyckas sällan medan Sengoku faktiskt imponerar. Överlägsen vinnare är dock Dream. Flera av deras posters är små mästerverk som jag gärna skulle pryda min vardagsrumsvägg med. Teknisk kompetens, storslagenhet, stil och känsla. Måste försöka få tag i någon av deras posters...

Av TXS - 15 oktober 2009 16:50

  

Av TXS - 15 oktober 2009 14:32

Vi är inne på det femte avsnittet av TUF 10 och det känns som att luften har gått ur serien lite grann. Hittills har ingen fighter imponerat och jag har inte sett någon framtida stjärna än. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att den eventuella stjärnan visar sig snart. Annars blir det en avslagen säsong. Konflikten mellan Rampage och Rashad har för länge sedan visat sig vara mossig och konstlad.


Avsnitt fem innehöll träning, trams, mer träning, mer trams och skador. Vi fick höra att de fyra förlusterna har påverkat Rampages sexliv, och att Kimbo vill in i omgången igen. Serien haltar verkligen just nu och deltagarna känns oinspirerande. Jag sätter mitt hopp till Marcus Jones, men tyvärr är jag rädd att han ser bättre ut än vad han är.


  


Dags att annonsera nästa match: Justin Wren mot Wes Sims. De vägde in på 112 respektive 114 kilo och längdskillnaden är slående. Det är inte Wren som är kort utan Sims som är väldigt lång. Dessutom undrar man var de köper sina kalsonger?


Justin Wren (6-1 MMA) har en brottarbakgrund och är bara 22 år gammal. Wes Sims (22-12-1-2NC MMA) är rutinerad och har gjort tre matcher i UFC. Han förlorade alla tre. Mest känd är Sims för sina två fighter mot Frank Mir. I den första matchen i UFC 43 blev Sims diskad efter att ha hållit sig fast i buren samtidigt som han stampade Mir i ansiktet flera gånger. Sims verkade inte ha förstått UFCs regler, för när domaren bröt matchen trodde Sims att han vunnit.


Matchen mellan Justin Wren och Wes Sims blev en kort historia. Efter lite klinchande och en nedtagning fastnade Sims i en armtriangel och blev utstrypt. Strypningen pågick däremot väldigt länge och domaren Herb Dean fick kolla flera gånger om Sims var vaken. 5-0 till Team Rashad.


Rampage tar som vanligt inte hand om sina förlorande fighters, och efter matchen såg man för första gången en antydan till riktig irritation mellan coacherna. Som vanligt lägger UFC ut en "cliffhanger" inför nästa avsnitt. Någon verkar bli skadad och Kimbo ser ut att vara på väg in i serien igen. Förmodligen är det bara ett billigt knep för att locka tittare, men vem vet?


  


Läs om tidigare avsnitt av TUF 10: Avsnitt 1, Avsnitt 2, Avsnitt 3, Avsnitt 4

Ovido - Quiz & Flashcards