UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg under oktober 2009

Av TXS - 15 oktober 2009 00:14

  


I augusti i år bildade Strikeforce och Dream en allians som innebär att respektive organisations utövare kan gå matcher i både Strikeforce och Dream. Nu vill Scott Coker, Strikeforces starke man, att man till och med förenar bälten.


"I think that one of the reasons why we made the alliance is so we can see some of the best fighters of Dream fight the best fighters of Strikeforce. Unifying those title belts, I have no problem with that. As a fan and as a company, we would definitely like to pursue that."


Just nu blir dock denna ide svår att genomföra. Så här skulle tänkbara mästarmöten kunna se ut i dagsläget:


Fjädervikt

Dream: Bibiano Fernandes  Strikeforce: Finns ej


Lättvikt
Dream: Shinya Aoki  Strikeforce: Josh Thomson/Gilbert Melendez


Weltervikt
Dream: Marius Zaromskis  Strikeforce: Finns ej


Mellanvikt

Dream: Finns ej  Strikeforce: Jake Shields - Jason Miller


Lätt tungvikt

Dream: Finns ej  Strikeforce: Gegard Mousasi


Tungvikt

Dream: Finns ej  Strikeforce: Alistair Overeem

Av TXS - 14 oktober 2009 20:19

  


1. Muhammed "King Mo" Lawal har skrivit på för Strikeforce. Kontraktet är på flera matcher och tanken är att han ska fightas i lätt tungvikt tillsammans med Mousasi, Sokoudjou och Babalu. Lätt tungvikt i Strikeforce kryllar inte direkt av kända namn, och jag misstänker att det inte dröjer alltför länge innan vi får se King Mo i en kamp om bältet.


För King Mo (5-0 MMA) handlar det just nu om att skaffa sig erfarenhet inom MMA. Den tidigare brottaren har gjort fyra matcher i Sengoku och besegrat bland annat rutinerade Travis Wiuff. Mest känd är nog King Mo för sina spektakulära entréer och sin konungaliknade utstyrsel.


2. Chuck Liddell är utslagen ur "Dancing with the stars" och jag bryr mig inte ett dugg om det. För mig är "The Iceman" en av de största någonsin i UFC och numera pensionerad. Vill han dansa i tv så är det hans val. Jag begriper dock inte hur det kan vara mma-nyheter under flera månaders tid?


Dagens tiotusenkronorsfråga består egentligen av två frågor och lyder så här: Kommer/bör Chuck Liddell fightas i oktagonen igen?


3. UFC har släppt en poster till galan som heter Couture vs. Vera. UFC 105 går i Manchester och följaktligen vimlar det av engelsmän i uppställningen den 14 november. Randy Couture och Brandon Vera står för galans huvudmatch, men jag gissar att vi svenskar kommer att rikta uppmärksamheten mot Alexander Gustafsson som gör sin UFC-debut i lätt tungvikt mot Jared Hamman.

Av TXS - 14 oktober 2009 00:16

  


Enligt FiveOuncesofPain är det troligt att vi får se Kimbo Slice mot Houston Alexander i UFC 107 den 12 december. Det har ju spekulerats hit och dit om Kimbo ett bra tag nu. Kommer han tillbaka i TUF 10-serien? Ska han fightas i TUF 10-finalen? Nu verkar det alltså luta mot att Kimbo deltar i UFC 107 i alla fall.


Frågan är om Kimbo får en ny chans i säsong 10 av The Ultimate Fighter? Om han inte får det känns matchen mot Houston Alexander som ett enkelt sätt för UFC att dra in några extra dollar medan Kimbo-hypen fortfarande lever. Visst, Kimbo är sympatisk och kontroversiell och folk vill säkert se honom fightas igen, men hittills har han faktiskt inte presterat särskilt mycket i oktagonen. Mot Roy Nelson hade han några slagsekvenser som såg hyfsade ut, men mer än så är det inte. Det luktar Benjamin Franklin lång väg.



Jag har aldrig förstått varför vissa ser Houston Alexander som ett stort namn inom mma. Han har nio segrar och fyra förluster i karriären, men det enda segern som är meriterande är den mot Keith Jardine i UFC 71. En överskattad kille som säkert kan bjuda på sevärd knytnävsunderhållning mot UFCs skötebarn Kimbo.

Av TXS - 13 oktober 2009 21:39


BJ Penn har önskemål. Lättviktsmästaren säger i en intervju att han väldigt gärna skulle vilja möta Georges St.Pierre igen, även om det inte är i en titelfight. Han tror inte att ett möte med GSP skulle sluta som senast, dvs. med att han själv blev tillintetgjord. "The Prodigy" verkar vara sugen på att ta sig an de tuffaste i branschen men utesluter en flytt till mellanvikt för att möta Anderson Silva. Däremot är han förvånad att inte GSP lägger på sig några kilon och utmanar "The Spider".  


Jag vet inte riktigt vad den gode "Baby Jay" är ute efter om jag ska vara ärlig. Han har förlorat två gånger mot GSP i weltervikt. Först ett knappt nederlag på split decision i UFC 58. Sedan en ordentlig utskåpning i UFC 94, där BJ tvingades bryta fighten mellan rond fyra och fem på grund av utmattning. Jag kan verkligen inte se att det skulle finnas anledning till en tredje match mellan BJ och GSP.


Kom igen Underbarnet! Du borde lägga allt fokus på att förbereda dig minutiöst inför matchen i UFC 107 mot Diego Sanchez, och inte blicka framåt mot fantasimatcher. Det kan bli fem långa ronder och vi vet att "Nightmare" har både ypperlig kondition och vassa tekniker.


BJ har dock en intressant infallsvinkel. Georges St.Pierre har i princip rensat ut hela welterviktsdivisionen och jag ser ingen motståndare som kan hota honom just nu. Varför inte ta steget upp till 185lbs och testa kunskaperna mot Anderson Silva? Det skulle smaka fågel för alla mma-fans!  

Av TXS - 13 oktober 2009 16:58

  


Ytterligare indikationer kom idag på att det kan bli en fight mellan Wanderlei Silva och Yoshihiro Akiyama i mellanvikt. Det cirkulerade ett rykte för ett par veckor sedan om att fighten eventuellt var på gång. Dagens rapport säger att UFC 110 eller UFC 111 är möjliga event där matchen kan komma att äga rum. 111:an kan dessutom bli det första besöket för UFC i Sydney Australien.


Sydney skulle ju onekligen passa bra för denna match, då både Wanderlei och Akiyama är stora stjärnor i Asien och framförallt i Japan. Att det bara skiljer en timme mellan Japan-tid och Sydney-tid gör att UFC säkert ser möjligheter att locka stora mängder tittare.


Om matchen blir av är det något av en "måste-match" för Wanderlei Silva. Med fem förluster på de senaste sex matcherna är det bäst för Wandy att han vinner sin mellanviktsdebut i UFC. Trots sitt framgångsrika förflutna har han inte så stora marginaler att spela på längre.


Twittern nedan är av Tony Loiseleur från Sherdog.

  

Av TXS - 12 oktober 2009 08:06

     


Det har cirkulerat en del ryken på senaste tiden som gäller framtiden för "Big Nog" Nogueira. Först snackades det om att han skulle gå direkt mot en titelfight och sedan att han kanske skulle möta Gabriel Gonzaga i december.


Det absolut senaste budet från Fighters.com säger att Nogueira inte kommer att möta Gonzaga. Istället kan det bli Junior dos Santos som får gå upp i buren mot "Napao" Gonzaga i december (UFC 107) eller januari (UFC 108). "En källa nära en av kombattanterna" (den formuleringen börjar bli väldigt bekant och känns lagom luddig) har bekräftat att matchen är på gång.


Jag är bara delvis nöjd med händelseutvecklingen om detta visar sig stämma. Det negativa: vad händer med "Minotauro" Nogueira nu? Förhoppningsvis har UFC någon annan motståndare i tankarna åt honom, för jag anser inte att "Big Nog" bör få en titelfight redan nu. Det positiva: dos Santos vs. Gonzaga är en ganska bra matchning mellan två brasilianare som båda besegrat Cro Cop. Det kan bli en skön slugfest och åtminstone dos Santos tar ett steg närmare en match om bältet om han vinner. Gonzaga däremot är för ojämn och har lite mer kvar att bevisa innan han kan göra anspråk på ännu en titelfight i tungvikt.

Av TXS - 11 oktober 2009 15:41

  


Den 21 november blir det stor show i Las Vegas. Mandalay Bay Events Center släpper då lös UFC 106. Den största matchen, bokstavligt talat, står mellan tungviktsmästaren Brock Lesnar och utmanaren Shane Carwin. Oh mama!, vad jag ser fram emot den titelfighten. Ordkriget är redan igång, och dessutom sägs det att UFC kommer att förstärka buren för att den ska hålla när de två 120-kilos kolosserna drabbar samman.


Alla vet väl redan att Tito Ortiz och Forrest Griffin kommer att mötas i UFC 106!? Griffin, som utklassades på ett närmast förnedrande sätt av Anderson Silva i UFC 101, såg sin chans till upprättelse när Mark Coleman blev skadad. Det som gör denna match extra spännande är att mycket står på spel. Den som förlorar ligger farligt nära att tillägna sig epitetet "föredetting". Därutöver är det andra gången Ortiz och Griffin möts. Första matchen var utomordentligt jämn och jag kan garantera att ingen kommer att vika ner sig frivilligt den 21 november.


Senast tillskottet till 106:an är en fight mellan Kendall Grove (10-6-1NC MMA, 5-3 UFC) och Jake Rosholt (6-1 MMA, 1-1 UFC). Efter att Grove vann mellanviktsklassen i The Ultimate Fighter 3 har han kämpat tappert för att nå toppen, men stött på patrull med jämna mellanrum. Nu måste "Da Spyder" visa att han hör hemma i hetluften.



Huvudkort

265 lbs: Brock Lesnar vs. Shane Carwin - Titelmatch

205 lbs: Tito Ortiz vs. Forrest Griffin
170 lbs: Jon Fitch vs. Ricardo Almeida
170 lbs: Karo Parisyan vs. Dustin Hazelett

Underkort

170 lbs: Phil Baroni vs. Amir Sadollah
170 lbs: Marcus Davis vs. Ben Saunders
185 lbs: Kendall Grove vs. Jake Rosholt
155 lbs: George Sotiropoulos vs. Jason Dent


Avslutningsvis har vi högintressanta UFC-debuten för Antonia Rogerio "Little Nog" Nogueira mot Luiz Cane i lätt tungvikt. Matchen är ännu inte officiellt presenterad av UFC.

Ovido - Quiz & Flashcards