UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 7 mars 2012

Av TXS - 7 mars 2012 21:45



Antonio Rogerio Nogueira har skadat knät och missar matchen mot Alexander Gustafsson i Globen. Istället för Lil Nog får vi se Thiago Silva mot vår svenske hjälte. Jag är lite rädd för Thiago Silva. Han känns rent spontant som en betydligt tuffare fighter än lille Noggen. Däremot är det oerhört svårt att göra en bedömning av Silvas kapacitet i dagsläget. Brassen har varit avstängd på grund av ett förfalskat urinprov och inte slagits på över ett år. En bra matchning som är väldigt svårtippad. Thiago Silva är otäck. Och farlig. Och stark. UFC on Fuel 2 går i Stockholm den 14:e april. Då får Alex bekänna färg.

Roy Nelson möter Antonio Silva på UFC 146 den 26:e maj. Det här är en besynnerlig matchning utan direkt relevans. Nelson har inget med tätstriden i tungvikt att göra. Inte nu längre. "Big Country" är inte särskilt rolig att titta på heller. "Bigfoot" gör sin debut i UFC och måste verkligen vinna det här. Den store brasilianaren har blandat lysande insatser med halvrisiga prestationer de senaste åren. Om han vill tas på allvar i UFC bör han gå in i oktagonen och köra över Roy Nelson. Det är lättare sagt än gjort.

Någon inom UFC har bestämt att Ben Henderson och Frank Edgar ska mötas igen. En jättedålig idé enligt mig. Jag är otroligt less på den här typen av returmatcher, där Frank Edgar alltid verkar vara inblandad. Henderson vann mötet på UFC 144, och även om det var jämnt så var det inte tillräckligt jämnt för att motivera ett nytt möte. Nää, gör något spännande med "Smooth" och "The Answer" istället. Det kryllar av konkurrenskraftiga förmågor i lättvikt. Det här är bara dålig fantasi. 

Ovido - Quiz & Flashcards