UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2012

Granskning inför Browne vs. Bigfoot

Av TXS - 4 oktober 2012 22:17



Nu duggar UFC-galorna vansinnigt tätt. Fredagen den 5:e oktober smäller det i Minneapolis på ett event som kallas UFC on FX: Browne vs. Bigfoot. Jag kommer att lägga fokus på två av huvudkortets mest profilstarka matcher.

Travis Browne vs. Antonio Silva – Tungvikt 
"Hapa" mot "Bigfoot" är en småmysig historia som i ärlighetens namn känns väldigt lättippad. Browne har dundrat fram genom tungviktsdivisionen och skaffat sig fyra segrar och en oavgjord. Det är många som tror att Browne kan gå långt. Jag håller definitivt med om att "Hapa" har gott om potential och råmaterial. Däremot har jag ett antal frågetecken kring mannen i fråga. Framförallt undrar jag om Travis Browne kan hantera en slipad brottare med god kondition? Därutöver anser jag att Browne är en aning vårdslös med sin anfallsbenägna och utmanande muay thai-stil.

Travis Browne har tre raka segrar (Struve, Broughton, Griggs), och han blandar spektakulära insatser med något mer anonyma prestationer. Browne behöver en rejäl värdemätare snart. Frågan är om Bigfoot är den värdemätaren? Jag tror tyvärr inte det.

Efter den smått sensationella segern mot Fedor Emelianenko har Bigfoot haft det tufft. Först blev han knockad av Daniel Cormier i Strikeforceturneringen, och sedan fick han möta besten Cain Velasquez i sin UFC-debut. Ingen avundsvärd uppgift direkt. Med tanke på att Bigfoot har två raka förluster känns det aningen snedvridet att matcha honom mot vinstmaskinen Browne.

Antonio Silva är en skön kille. I buren har han skaplig boxning, tung klinch, kvalificerad BJJ och stabila markpositioner. Någon utpräglad köttbrottare är han däremot inte. Jag tror bestämt att Bigfoot bör försöka åstadkomma en eller flera nedtagningar, försöka passera och arbeta idogt med ground and pound och lås. Annars blir han utboxad av Travis Browne.

Mitt tips är att Travis Browne kan få vissa besvär i första ronden. Men i rond två hittar "Hapa" distansen och knockar Bigfoot. 

Jake Ellenberger vs. Jay Hieron – Weltervikt 
Denna welterviktskamp kan bli mycket sevärd. Jake Ellenberger var verkligen i ropet för några månader sedan. Med sex raka vinster i oktagonen hade Ellenberger goda argument för att få en titelmatch. Det var innan han sprang in i Martin Kampmanns härdade thaiknä. Jag räknar likväl Ellenberger som en av de absolut starkaste i 170-divisionen. "The Juggernaut" har de kvalifikationer som krävs för att nå en bältesmatch inom 18 månader.

Låt oss hälsa Jay Hieron välkommen till oktagonen. Fast någon UFC-debut handlar det ju egentligen inte om. Hieron hade oturen att få möta en ung och hungrig GSP för drygt åtta år sedan på UFC 48. Hieron har också en förlust mot Jonathan Goulet från Ultimate Fight Night 2 i bagaget.

Jay Hieron har vunnit elva av sina tolv senaste. Det handlar om matcher i Bellator, IFL, Strikeforce och Affliction. Motståndet har dock inte varit i närheten av de killar som Ellenberger besegrat. Klar fördel för Ellenberger alltså.

Sist men inte minst ska vi komma ihåg att Ellenberger och Hieron mötts en gång förut. Det var 2006 i IFL. Då vann Jay Hieron på enhälligt beslut. Räkna med att det finns både prestige och revanschlust inbakat i detta möte.

Både Ellenberger och Hieron är fighters med mycket goda allroundkunskaper. Mitt tips är dock att Jake Ellenberger har styrkan, intensiteten och avslutarförmågan för att vinna det här. Jag tror att domaren avbryter matchen i första ronden och räddar Jay Hieron från att ta onödigt mycket stryk. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TXS - 4 mars 2013 19:39


"The Axe Murderer" Wanderlei Silva. En av årets bästa matcher. Och kanske tidernas hårdaste MMA-snubbe. Kungen lever!  ...

Av TXS - 1 februari 2013 20:23


  Lördagen den 2:a februari är det dags för stor UFC-gala i Las Vegas. En titelfight i fjädervikt kombineras med Alistair Overeems återkomst och en massa annat kul. José Aldo vs. Frankie Edgar – Titelfight i fjädervikt Den här m...

Av TXS - 30 januari 2013 22:55


En legend tackar för sig Pride- och tillika UFC-legenden Quinton Jackson gjorde med största sannolikhet sin sista match i oktagonen i lördags. Troligen gjorde han också sitt sista framträdande i betydelsefulla MMA-sammanhang. Visst finns möjligh...

Av TXS - 25 januari 2013 20:37

Titelfight i flugvikt, ödesmatch i lätta tungvikten och tillspetsad lättviktsaction. Där har ni lördagens UFC on FOX: Johnson vs. Dodson. Kom ihåg att det här kan vara sista gången vi får se Quinton "Rampage" Jackson i relevanta MMA-sammanhang....

Av TXS - 21 januari 2013 02:31


Thiago Tavares vs. Khabib NurmagomedovDet ryska fenomenet Nurmagomedov stegade upp på invägningspodiet iklädd en anskrämlig pälsmössa samt en t-shirt som förkunnade att "if sambo was easy it would be called jiu jitsu". Kaxigt och härligt i största al...

Ovido - Quiz & Flashcards