UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Direktlänk till inlägg 25 juni 2012

Analys efter UFC 147: Silva vs. Franklin II

Av TXS - 25 juni 2012 21:54



UFC 147 hade sina ljusa stunder, även om dom inte var särskilt många. Ni som följt The Ultimate Fighter: Brazil fick se upplösningen i mellanvikt och fjädervikt. I övrigt var det en kväll utan direkta ögonbrynshöjare. Kan det vara så att sommaren och semestern gör mig mindre sugen på MMA? De två senaste galorna har inte fått mig att tända till som jag brukar. 


Wanderlei Silva vs. Rich Franklin 
Den gamle hjälten Wandy är sig inte lik längre. Men det visste vi förstås redan. Man kan dock inte låta bli att hoppas på underverk. Nuförtiden blixtrar Wanderlei Silva till ibland, men det är outhärdligt lång mellan gångerna. I andra ronden hade Silva en sekvens som påminde om den progressiva konstart han uppfann för 10-15 år sedan. En enda sekvens. Det räcker inte, och det är verkligen inte tillräckligt för att göra fansen stormtokiga av förtjusning. 


"The Axe Murderer" svingar sina krokar med allt mindre finess för varje år som går. Silva har haft sin storhetstid och nu har andra tagit över. Det är naturens ofrånkomliga gång. Wanderlei Silva är en dinosaurie. En sån dinosaurie som man gillar men inte blir direkt vettskrämd av. 


Wanderlei Silva gjorde ingen usel match mot Rich Franklin. Absolut inte. Däremot undrar jag hur framtiden ser ut för brasilianaren? Jag har svårt att se någon logisk motståndare till Silvas nästa match. Förhoppningsvis blir det någon som kan bjuda på en show. Wanderlei Silva drar fortfarande publik, även om hans glöd falnar sakta men säkert.


Rich Franklin boxas hyggligt, han rör sig hyggligt och han har hygglig kondition. En hygglig prick helt enkelt. Tyvärr är det inte så revolutionerande att se Rich "Ace" Franklin år 2012. Han kammade förvisso hem en säker poängseger mot Wandy, men utan att imponera och utan att demonstrera någon förbluffande spetskompetens. Och för guds skull Franklin: sluta gå matcher i catchweight! 


Matchens mest bisarra ögonblick stod Rich Franklin för. Utan tvekan. Efter en pungspark från Silva utförde Franklin en absurd ritual när han försökte få kulorna på rätt plats. Jag har aldrig sett något likande. 


Om "Ace" gör ett försök att nå toppen i mellanvikt så finns det många potentiella hot på vägen. Franklin har knappast de resurser som krävs för att återigen bli en maktfaktor i 185-divisionen. Segern i lördags gör emellertid att han kan hålla sig flytande ett tag till. 


Fabricio Werdum vs. Mike Russow
Mike Russow förlorade givetvis mot "Vai Cavalo". Det kom inte som någon större chock. Russow är helt enkelt inte särskilt bra. Werdum klättrar däremot sakta men säkert mot toppen av tungviktsdivisionen. Den snabba segern mot Russow var väntad men ändå resolut. Att han själv ropar efter titelfight är bara löjligt, och alldeles för tidigt. Werdum behöver några matcher till och jag skulle älska ett möte mot Big Nog. Frågan är om det är ett troligt scenario? 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TXS - 4 mars 2013 19:39


"The Axe Murderer" Wanderlei Silva. En av årets bästa matcher. Och kanske tidernas hårdaste MMA-snubbe. Kungen lever!  ...

Av TXS - 1 februari 2013 20:23


  Lördagen den 2:a februari är det dags för stor UFC-gala i Las Vegas. En titelfight i fjädervikt kombineras med Alistair Overeems återkomst och en massa annat kul. José Aldo vs. Frankie Edgar – Titelfight i fjädervikt Den här m...

Av TXS - 30 januari 2013 22:55


En legend tackar för sig Pride- och tillika UFC-legenden Quinton Jackson gjorde med största sannolikhet sin sista match i oktagonen i lördags. Troligen gjorde han också sitt sista framträdande i betydelsefulla MMA-sammanhang. Visst finns möjligh...

Av TXS - 25 januari 2013 20:37

Titelfight i flugvikt, ödesmatch i lätta tungvikten och tillspetsad lättviktsaction. Där har ni lördagens UFC on FOX: Johnson vs. Dodson. Kom ihåg att det här kan vara sista gången vi får se Quinton "Rampage" Jackson i relevanta MMA-sammanhang....

Av TXS - 21 januari 2013 02:31


Thiago Tavares vs. Khabib NurmagomedovDet ryska fenomenet Nurmagomedov stegade upp på invägningspodiet iklädd en anskrämlig pälsmössa samt en t-shirt som förkunnade att "if sambo was easy it would be called jiu jitsu". Kaxigt och härligt i största al...

Ovido - Quiz & Flashcards