UFC - En Blogg om Ultimate Fighting Championship och MMA

Alla inlägg den 2 juni 2012

Av TXS - 2 juni 2012 20:27



Jake Ellenberger vs. Martin Kampmann
Den här matchen var mycket bra och den kommer att få stor betydelse för den framtida händelse-utvecklingen i welterviktsdivisionen. Se den med en gång om du har möjlighet. 

Första ronden började med att Ellenberger slog Kampmann till marken. När Ellenberger inte kunde avsluta med ground and pound följde en lång positionsstrid, där Ellenberger försökte etablera topposition medan Kampmann letade lås från underläge. Auktoritärt och offensivt av "The Juggernaut", samtidigt som man måste berömma "Hitman" för hans skickliga defensiv. 

I andra ronden fortsatte Ellenberger att pressa på med slagkombinationer. När Kampmanns näsa och ögonbryn började spruta blod kändes den amerikanska segern nära. Ellenberger drog dock ner på tempot och verkade bevaka sin säkra ställning i matchen. Då träffade Kampmann med en kort höger ovanför örat på sin motståndare, och Ellenberger tog några berusade och komiska danssteg. Kampmann följde upp med thaiklinch och avslutade matchen med ett knä i Ellenbergers ansikte. Min första reaktion var att domaren stoppade tidigt, men på reprisen syns att Ellenberger var ordentligt sårad. 

Ännu en gång har jag undervärderat den danske MMA-fightern. Det måste jag sluta med. Han var visserligen illa ute i några sekvenser, men hans kämpaglöd och förmåga att vända ett underläge är enastående. Nu är det rimligt att matcha Martin Kampmann mot Johny Hendricks eller Rory McDonald nästa gång. För Jake Ellenberger är denna förlust ett medelstort steg tillbaka, men jag tycker fortfarande att han tillhör den absoluta toppen i 170 pounds. En fight mot Josh Koscheck är ingen dum idé. 
 

Ovido - Quiz & Flashcards